One World

In het project One World moesten wij woordmerk, cover en twee spreads maken voor een journalistiek blad.  Hiervoor kozen wij uit een van de aangeleverde artikelen en moesten wij onze spreads en cover hierop baseren. Het woordmerk werd ontworpen op basis van de eigenschappen van het journalistiek blad. 

Als eerst moesten wij in deze opdracht op basis van een artikel een mindmap maken met al onze associaties. Op basis hiervan moesten wij foto’s en lettertypen zoeken. 

Het woordmerk moesten wij op basis maken van een van de eigenschappen van het blad. Hierin heb ik gekozen voor uitgesproken en aan de hand van associaties, wat luid, protesten, neemt ruimte in en fel gekleurde objecten zijn,  heb ik 15 mogelijke schetsen gemaakt voor het woordmerk.

Hierin ik heb ik dit woordmerk gekozen. Hierin is de eigenschap te zien vanwege dat de ‘one’ fysiek de ruimte in neemt van de ‘W’.

Dit is mijn uitgewerkte beeldmerk.

Voor de cover moesten wij eerst woorden uit het artikel kiezen. Mijn gekozen artikel ging over hoe jongeren om gaan met de klimaatveranderingen. Op elk woord moesten we 3 associaties maken.

Met deze associaties moesten we 7 combinaties maken en deze daarna schetsen.

Dit is mijn gekozen schets uitgewerkt. Ik vond dat deze illustratie het beste de emoties in het artikel weergeeft. Mijn associaties die ik hiervoor heb gecombineerd zijn ‘bedreigde diersoorten’ en ‘verdwijnende ecosystemen’.

Dit is mijn uitgewerkte cover. Ik heb er voor gekozen om het beeldmerk in geel op de cover neer te zetten zodat het niet weg valt in de tekst van het bord en dat het de samenhang heeft met de kikker. De kopjes van de artikelen die ik niet heb gekozen staan samen onder elkaar in gebakend met gele lijnen om er balans mee te hebben. De kopjes van mijn artikel staat los van deze kopjes om te laten zien dat deze belangrijker is. Ook staat de tekst op deze manier zodanig dat de titel One World als belangrijkst wordt gezien, daarna het bord, daarna het belangrijkste kopje en dan de rest van de tekst.

Voor de spreads moesten wij eerst 2 verschillende schetsen maken.

Dit is mijn openingsspread. Voor de eerste pagina heb ik voor een goed passende foto gekozen met de header in een lettertype dat onzekerheid uitstraalt. 

Ik heb tussen de inleiding en de broodtekst wit ruimte over gelaten zodat je ogen kunnen rusten tussen die twee stukken. De foto in de broodtekst neemt een deel van de ruimte in van de eerste kolom omdat dit beter weg leest.

Dit is mijn vervolgspread. Bij deze spread wou ik dat de pagina’s elkaar spiegelen. Om dit te creëren staan de foto’s onder aan de pagina’s met elkaar gespiegeld en de foto boven aan de pagina gespiegeld met de streamer. Ondanks dat dit niet allebei foto’s zijn spiegelt het elkaar nog wel omdat ze allebei dezelfde ruimte in nemen. Daarnaast is de broodtekst op dezelfde manier verdeeld op de pagina’s maar dan gespiegeld. Dit zorgt voor een balans tussen de pagina’s.